Indonesisk biffgryta

500 gram lövbiff i strimlor
100 gram gul lök i ringar
200 gram champinjoner i skivor
2 st paprika i olika färger skurna i strimlor
2 msk matolja
1 dl bambuskott
100 gram vattenkastanjer
2 dl böngroddar
2 msk ketjap manis (indonesisk soja)
0.5 st hönsbuljongtärning
2 dl vatten
2 msk majsenamjöl
1 msk färsk riven ingefära
  salt
3 dl basmatiris

Instruktioner

Woka lövbiff, lök, champinjoner, paprika i olja i en stor stekpanna eller wokpanna. Woka lite i taget. Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer, böngroddar, ketjap manis och buljongtärning. Låt biffgrytan koka i någon minut. Blanda vatten och majsenamjöl i en redningsbägare. Häll på redningen samtidigt som du rör. Låt grytan få ett uppkok. Avsluta med att röra ner ingefära och ev mer salt. Ät biffgrytan med kokt ris.


Det här blir veckans recept för mig! Ska testas ikväll! Kommer att uppdatera inlägget med bild efter middagen ikväll! Dock fanns ingen indonesisk soya på Ica Stugun, så jag kommer att använda kinesisk soya istället. Nån som vet om det är stor skillnad? Dessutom blir det jasmineris istället för basmatiris, för det är vad som finns hemma!

Resultat; OK, har ätit både bättre och sämre mat! Men helt Ok.

Äntligen är det fredag! Imorgon ska vi in på badhuset i Ösd! Ska bli så kul att se hur Hugo reagerar på det! Han älskar ju att leka med vatten så jag tror att han kommer att gilla det! :-)



// Camilla



Och Mamma! Ska man inte ringa sina barn om man skadar sig?? Skärpning på det du!

// Camilla och Tanja


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0