Kladdkaka med hallonmousse



Kladdkaks botten:

150 g smält smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker. Skikta ihop de torra ingredienserna. Blanda ner i äggsmeten tillsammans med smöret.

Hallonmousse

4 gelatinblad
1 dl vit sirap
4 dl vispgrädde
250 g hallon

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Värm sirapen. Krama ur gelatinbladen och smält dem i den heta sirapen. Passera hallonen genom en sil. Vispa grädden. Rör ihop.

Bred moussen på kakan och låt stå kallt ung ett dygn.

Gott!

// Camilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0