Stekt älg, tändstickspotatis och friterade lökringar
Tja, köttet skivade jag och la i en egenhändigt gjord marinad, med bla viltfond, olivolja, salt, peppar, rosmarin, timjan och viltkrydda. Och lite Thailandssaffran tror jag!
Potatisen skalades, skivades och skars till strimlor och stektes i både margarin och olja. Kryddade med salt, paprikakrydda och timjan!
Löken ( 1 rödlök ) skivades, vändes i mjöl och doppades i frityrsmeten.
2 dl öl
2 dl mjöl
salt och peppar
2 ägg
en knivsudd socker
Blanda öl, mjöl, salt, peppar, socker och äggulor. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Låt stå ca 30 min.
Fritera löken i 190 grader tills den blir gyllenbrun.
RESULTATET:
Smaskens! F gillar inte lök, men tyckte att friterad lök var typ OK. Inte skitgott men inte hemskt heller.
// Camilla
Kommentarer
Postat av: Stora syster
Ser gott ut! När blir vi bjudna???
/K
Postat av: Camilla
Tja, ni kan väl bjuda oss nu när Mats bara är hemma hela dagarna och inte har nåt annat för sig än att laga mat... :-)
Trackback