Stekt älg, tändstickspotatis och friterade lökringar



Tja, köttet skivade jag och la i en egenhändigt gjord marinad, med bla viltfond, olivolja, salt, peppar, rosmarin, timjan och viltkrydda. Och lite Thailandssaffran tror jag!

Potatisen skalades, skivades och skars till strimlor och stektes i både margarin och olja. Kryddade med salt, paprikakrydda och timjan!

Löken ( 1 rödlök ) skivades, vändes i mjöl och doppades i frityrsmeten.

  2 dl öl
  2 dl mjöl
  salt och peppar
  2 ägg
  en knivsudd socker

  Blanda öl, mjöl, salt, peppar, socker och äggulor. Vispa äggvitorna och vänd ner dem i smeten. Låt stå ca 30  min.

Fritera löken i 190 grader tills den blir gyllenbrun.

RESULTATET:

Smaskens! F gillar inte lök, men tyckte att friterad lök var typ OK. Inte skitgott men inte hemskt heller.

// Camilla



Kommentarer
Postat av: Stora syster

Ser gott ut! När blir vi bjudna???

/K

2011-04-11 @ 20:34:43
Postat av: Camilla

Tja, ni kan väl bjuda oss nu när Mats bara är hemma hela dagarna och inte har nåt annat för sig än att laga mat... :-)

2011-04-12 @ 09:49:18
URL: http://torkkel.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0