Tigerkaka


Om man tittar framför Hugo så ser man en ofärdig tigerkaka...

200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en sockerkaksform
Vispa socker och smör pösigt
Tillsätt äggen, ett i taget
Blanda mjöl och bakpulver, tillsätt smörblandningen och mjölken
Blanda en tredjedel av smeten med kakaon och resten med vaniljsockret
Lägg hälften av den ljusa smeten i botten av formen, sen den mörka och resten av den ljusa överst.
Dra med en gaffel genom smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen  ca 40-45 minuter.

Hugo gillade smeten iaf! :-)

// Camilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0