Indonesisk biffgryta
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2169863/images/2011/201103253621_139751469.jpg)
500 gram | lövbiff i strimlor |
100 gram | gul lök i ringar |
200 gram | champinjoner i skivor |
2 st | paprika i olika färger skurna i strimlor |
2 msk | matolja |
1 dl | bambuskott |
100 gram | vattenkastanjer |
2 dl | böngroddar |
2 msk | ketjap manis (indonesisk soja) |
0.5 st | hönsbuljongtärning |
2 dl | vatten |
2 msk | majsenamjöl |
1 msk | färsk riven ingefära |
salt | |
3 dl | basmatiris |
Instruktioner
Woka lövbiff, lök, champinjoner, paprika i olja i en stor stekpanna eller wokpanna. Woka lite i taget. Tillsätt bambuskott, vattenkastanjer, böngroddar, ketjap manis och buljongtärning. Låt biffgrytan koka i någon minut. Blanda vatten och majsenamjöl i en redningsbägare. Häll på redningen samtidigt som du rör. Låt grytan få ett uppkok. Avsluta med att röra ner ingefära och ev mer salt. Ät biffgrytan med kokt ris.
Resultat; OK, har ätit både bättre och sämre mat! Men helt Ok.
Äntligen är det fredag! Imorgon ska vi in på badhuset i Ösd! Ska bli så kul att se hur Hugo reagerar på det! Han älskar ju att leka med vatten så jag tror att han kommer att gilla det! :-)
// Camilla
Och Mamma! Ska man inte ringa sina barn om man skadar sig?? Skärpning på det du!
// Camilla och Tanja
Kommentarer
Trackback