Tacokyckling med nån sorts "salsa"
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2169863/images/2011/20110330364_140457310.jpg)
tacokyckling: | |
500 gram | kycklinglår |
1 msk | olivolja |
20 gram | tacochips |
salt och peppar | |
salsa: | |
1 st | gul lök |
5 st | skivade champinjoner |
1 st | röd paprika |
1 st | gul paprika |
400gram | krossade tomater |
1 msk | matolja |
1 dl | hönsbuljong |
1 tsk | äppelcidervinäger |
1 tsk | socker |
salt och peppar | |
3 dl | ris |
Instruktioner
Ta bort skinnet från kycklinglåren och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olja och strö på krossade tacochips. Salta och peppra. Stek i 225 grader i 35-40 minuter. (60 min om kycklingen är frusen)
Salsa: Hacka löken. Skär paprika och tomater i bitar. Skiva svampen. Fräs lök, paprika, tomat och svamp i olja i en kastrull. Tillsätt buljong, vinäger, socker, salt och peppar och låt det bli varmt. Servera med ris och sallad.
// Camilla
Kommentarer
Trackback