Nr 105


Nr 105

Var ut till Lillbäcksriset igen igår och kollade på arbetet, hittade en liten "skrotgömma" i skogen!

// Camilla

Kommentarer
Postat av: Janne

Ursäkta att jag halkar in på ett bananskal från ingenstans, men... är detta Lillbäckriset som ligger några kilometer söder om Höglunda i Jämtland?

2011-05-06 @ 22:34:50
Postat av: Camilla

Ja, det är Lillbäcksriset söder om Höglunda, Jämtland! Om du säger söder så stämmer det säkert ska jag tillägga, för vädersträck kan jag inte... :-)

2011-05-09 @ 10:03:45
Postat av: Janne

Fasiken vilken nostalgikick man fick nu! Min gammelmormor bodde där och jag var ofta där när jag var barn, d.v.s. 70-talet. Numera bor jag i västra Blekinge. Jag kommer ihåg gm's hus, en granne ca 200 meter bort, ett annat grannhus åt Höglundahållet (med ett gammalt SAAB-vrak utanför; huset stod tomt efter att ägaren gick bort) samt ett fäbodområde ytterligare längre bort, upp i backarna. Var ungefär är bilden tagen?

2011-05-11 @ 23:50:24
Postat av: Camilla

Oj! Vad roligt att man kan väcka sådana minnen till liv! :-) Bilden är tagen bakom ladan vid första huset i "byn" när man kommer från Höglunda. Det var min sambos farfar som byggde det tror jag. Ando Näslund hette han!



2011-05-12 @ 08:11:29
Postat av: Janne

Jag känner inte igen namnet, tyvärr. Kanske är det huset som stod tomt under en del av de år jag vistades däruppe (jag kommer dock ihåg att jag när jag var riktigt liten ibland sprang bort och hälsade på en farbror i huset, men som sagt, huset blev senare obebott vad jag kommer ihåg). Ligger det på vänster sida av vägen, om man kommer från Höglunda? Min gm hette Märtha, och den närmaste grannen hette Sten (tror han bodde kvar länge efter att gm dog, han gick nog bort för bara några år sedan vad jag hört). Båda deras hus ligger (låg? vet inte hur det ser ut däruppe idag) på höger sida av vägen från Höglundahållet.



Det hade varit guld värt med någon nutida bild från gm's hus (om det finns kvar), så skulle det gå att ordna på något sätt framöver, kontakta mig gärna via mailadressen för detta inlägg.

2011-05-15 @ 23:14:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0